Известие

Collapse
No announcement yet.

чип- мнения

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от alvanovo Покажи съобщение
    може ли да се получи така, че чипната колата да не върви добре
    настройките на обороти да бягат и др такива
    т.е. да създава проблеми
    питам за бензинови двигатели без газова уредба
    Нищо по лесно от това...
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И така и не стана ясно колко парички излиза да си я нагласиш така...

Comment

Първоначално публикувано от Mitko-Dc Покажи съобщение
        И така и не стана ясно колко парички излиза да си я нагласиш така...
        Има няколко теми за това!
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Ти имаш турбина. При теб ралзиката е голяма. При него няма да усети много. Просто мотора ще реагира малко по-добре. Примерно на включен климатик ще върви така както сега на изключен. Долу горе това е ралзиката.
          не съм съгласен с изказването относно климатика
          разлика винаги ще има ... може да е минимална но има
          иначе за разхода е приятно щото общо взето с нормално
          каране можеш да минеш около 100км повече на пълен резервоар ...
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
            От 0-100 нерил ли си я с колко пада. и макс скорост ?
            Ами според digitaltuning:

Конски сили:
            оригинално - 144 кс
            с чип - 158 кс

от 0-100:
            оригинално - 9.3 сек.
            с чип - 8.9 сек.

макс. скорост:
            оригинално - 210 км/ч
            с чип - 215 км/ч
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Определено ще я чипосам само да мина малко километри че имаше ремонт по двигателя.Благодаря на всички за мненията!
              алфа 156 1.8тс16v

Comment

тия километри като максимална скорост по книжка кадето ги дават ли са.. защото аз с мойта без чип съм вдигал 230....

Comment

Наистина който е с турбина (примерно JTD-тата) имат голяма разлика след ремап, при атмосферките разлика няма (или поне при мен нямаше).

Относно макс. скорост - 230 си вдигнал ама толеранса на скоростомера е 10-15 км/ч при тази скорост, така че... пробвай с gps (пак има грешка, но по-малка).
                  Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                  "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщение
                    след ремап, при атмосферките разлика няма (или поне при мен нямаше).
                    Значи ти е била ремапната и си дал пари на вятъра ....
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 20:25.

Comment

аре ве неможе да няма едно отрицателно действие или последствие, някой изпитал го няма ли,все пак мотора започва да работи по-усилено, вс казват няма няма,найстина ли е така
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        аре ве неможе да няма едно отрицателно действие или последствие, някой изпитал го няма ли,все пак мотора започва да работи по-усилено, вс казват няма няма,найстина ли е така
                        ДА нема страшно

Comment

Първоначално публикувано от Mitko-Dc Покажи съобщение
                          тия километри като максимална скорост по книжка кадето ги дават ли са.. защото аз с мойта без чип съм вдигал 230....
                          Голяма логика и как ги измери тези километри имаще ли насрещен или попътрен вятър по надолнище или нагорнище? ти каква кола караш (щотот ако е 2,5 или 3,2) мога да ти нповярвам? А и знам поне две 156 1,8 дето си пълнят километражите по надолнище. Вземи един GPS и се опитай да ги вдигнеш на равен път без вятър о тогава пак пиши резултати.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Закакъв мотор питаш щото ако е бензинов повярвай направо на мотора му става по добре стига да ко караш със високооктанов бензин (защото по принцип чиповете се пишат за хубави безнини вдига се предварението и разнни други работи) Ако питаш за дизел определено се съкращава живота на турбината и най вече на съединителя . Даже в неделя на Калояново си говорихме с колегата gigi и той сподели че вече на неговат 166 JTD ще и сменя съединителя за трети път.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

колега за моята от подписа, дизелче, а за макс км аз съм вдигал 210 на равен път от търново за русе,гонихме се с една ибиза тди,повече не се и пробвах,но имаше капацитет под капака за още
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

1.8 е мойта самоче като я взех имах проблеми с двг..и когато го отворихме се установи че моите биели с които съм сега не са от 1.6,1.8,2.0....и аз нз от какъв модел са..в софия ходих къде ли не...няма такива като моите биели...моите са с 15 грама по леки от оригиналните които са и буталата ми също са с по малак пъб..по ниски са..от оригиналните нещо е правено още в италия щото аз от там я взех..ако има някои идея какво са искали да постигнат с това..да сподели

Comment

Working...
                                X